Kundcase

Malmö Flygfraktterminal

https://www.tinia.se/app/uploads/2017/12/top-tjanst.jpg

Vi är inga duvungar

I över 40 år har vi varit en viktig kugge i den fraktkedja som håller igång den svenska exporten likaväl som importen. Som hörs på vårt namn arbetar vi dagligen med att ombesörja flygfrakt till såväl speditörer, som flygbolag.​

Behovet

Vi fick in bokningar från DHL, Schenker och andra fraktbolagskunder via e-mail. Det handlade om upp till flera hundra transportuppdrag per dag som skulle sammanställas i Excellistor och printas ut. Dessa listor var sedan grunden för vår transportplanering, terminalhantering och så småningom slutfakturering till kund. En person hade till uppgift att med överstrykningspennans hjälp stämma av så att all information var korrekt och hamnade rätt. Alla förändringar och avvikelser hanterades manuellt.  Det säger sig självt att detta innebar mycket merarbete för hela den administrativa kedjan. Till detta kan också läggas att vi blev allt för sårbara genom för mycket manuellt arbete hos några få nyckelpersoner.

 

Lösningen

Genom vår digitaliserade IT-lösning med systemet NOLL55 läses alla bokningar in automatiskt via API-anrop från berörda kunder. Vi kan plocka upp redan befintlig information i systemet och efter validering och kontroll övergå till den vidare planeringen av leveranser. Till detta kan vi också komplettera med eventuella avvikelser och statusbekräftelser tillbaka till våra kunder. I och med att all information sedan finns i NOLL55 försäkrar vi oss också om att ekonomiavdelningen får rätt underlag för fakturering. Sist men inte minst säkerställer vi att hanteringen av samtliga bokningar och uppdrag blir korrekt i den fortsatta transportkedjan.

Resultatet

Kvaliteten på vårt arbete och därigenom våra tjänster har ökat drastiskt. Genom att byta ut den manuella hanteringen till en mer rationell informationshantering, tillsammans med Tinia och Noll55, har vi minskat felkällorna, sparat enormt mycket tid och minskat vårt personberoende.  Omvandlat i ”hårda värden” har vi sparat minst 20 mantimmar per vecka och kunnat öka flödet av transportuppdrag med minst 100 %.

Mer om TiniaSoftware

  • Skräddarsytt system för er verksamhet
  • Effektiviserar era processer
  • Hjälper er ta steget mot digitaliseringens alla möjligheter
  • Tillför ökat kundvärde och skapar nya affärsmöjligheter
  • Ökar er konkurrenskraft med effektiv systemlösning
  • Öppnar upp för nya möjligheter och marknader
  • Integrerar till befintliga system

Mer om SSL-certifikat

Vare sig vi vill det eller inte, så är Google en spelare på den digitala arenan som vi helt enkelt behöver rätta oss efter. Den stora sökmotorjätten vill ha så relevanta och bra sökresultat som möjligt i deras söklistor. Det ska vara hemsidor som innehåller bra, säkert innehåll som ger Googles besökare en bra upplevelse på nätet. Som ett led i detta har Google beslutat sig för att premiera de hemsidor som är SSL-certifierade och markera hemsidor utan certifikatet som osäkra. Det innebär att den som vill ha en bra placering i sökresultaten (och det vill du, vi lovar), så gör du bäst i att certifiera dig.

SSL-krypterad information

Information som är SSL-krypterad sänds tryggt och säkert mellan en webbserver och den mottagande webbläsaren utan att risk för att bli stulen på vägen till mottagaren. Låsningen av informationen sköts av en krypteringsnyckel. När informationen väl når webbläsaren låses den upp och visas på ett korrekt sätt för mottagaren.

Det är mycket att tänka på när det kommer till SSL-certifikatet. Vi på Tinia är proffs på det här! Vi hjälper dig mer än gärna på vägen att få en officiellt säker hemsida. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

"Tillsammans med Tinia och Noll55 har vi minskat felkällorna, sparat minst 20 mantimmar per vecka och kunnat öka flödet av transportuppdrag med minst 100 %."

Kundreferens

Lasse Lindelöw

CEO/Malmö Flygfraktterminal

040-22 76 31 /lasse.lindelow@malmoflygfrakt.se

Relaterat innehåll

Våra tjänster

Systemutveckling och Integrationer

Om lösningar är luften vi andas, är koden blodet i våra ådror. På Tinia älskar vi systemutveckling och integrationer. Varför? För att vi hjälper er att bli bättre. Skräddarsydda IT-system från Tinia ger nämligen din verksamhet det lilla extra.

Våra tjänster

Projektledning

Vi gillar processer och verksamheter som går framåt. Därför tycker vi att det är fantastiskt kul att få hjälpa er med att skapa lyckosamma projekt. Och eftersom vi har lett projekt i många år och inom många olika områden, har vi blivit rätt duktiga på det. Det gör att vi med nöje tar oss an ditt projekt, oavsett vad det handlar om.

Kundcase

Ljus & Comfort

“Tinia har hjälp oss med en helt ny IT-struktur, vilket har bidraget till effektivare arbetsprocesser och nöjda medarbetare. Tinia är alltid glada och hjälpsamma!”

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande