Har ditt företag "motat Olle i grind"?

IT-säkerhet

https://www.tinia.se/app/uploads/2017/12/tjanster-itsakerhet-utvald-2.jpg

IT-brottsligheten har ökat markant de senaste åren och många företag saknar rutiner och verktyg för att skydda sin verksamhet. Företag blir utsatta för virus, dataintrång, ID-kapningar, stulna lösenord och utpressningsprogram för att brottslingarna vill komma åt information eller pengar. Något som kan orsaka mycket problematik på arbetsplatsen och bli en dyr historia för företaget att lösa!

Oftast har det varit den mänskliga faktorn som varit inblandad när det gäller bristande IT-säkerhet. Vilket inte är konstigt då de flesta har ett tufft stressigt schema med många bollar i luften. Att då i all hast klicka och svara på ett mail med otydlig avsändare, är lätt hänt!

Vad kan man då göra för att minimera att det egna företaget drabbas av IT-brottslighet?

  • Varje företag borde se över vad just deras verksamhet behöver för säkerhetsrutiner.
  • Att varje medarbetare ska agera ansvarsfullt, när de använder olika programvaror, sociala medier, molntjänstlösningar och andra lagringslösningar.
  • Använda enkla, beprövade och säkra IT-lösningar för både datorer och mobila enheter.
  • En obligatorisk IT- genomgång för alla anställda, även tillfälliga, angående riskbeteenden, bra lösenordspolicy, filhantering och hur IT-hot kan se ut och fungera.
  • Ta bort tidiga anställda eller leverantörers behörighet till system, direkt när de slutar/samarbetet avslutas.

Vi på Tinia kan ge ert företag verktygen för att lätt kunna följa just era säkerhetsrutiner och det säkra och beprövade Mcirosoft 365, med flera enkla funktioner som underlättar ert arbete. För att inte tala om hur viktig IT-Policyn är, för det har ni väl och jobbar aktivt med? Om det känns lite extra i maggropen just nu så ska ni veta att vi finns här och tar fram det tillsammans med er. Allt för att det ska bli ett så bra fungerande samspel mellan människa, process och teknik i en säker IT-miljö!

Relaterat innehåll

Våra tjänster

Hållbar IT

Tinia vill göra allt vi kan för att medverka till ett långsiktigt, hållbart samhälle. Vi värnar om vår natur och omgivningar helt enkelt! Både som företagare och individer har vi alla ett stort ansvar för vår gemensamma miljö. Därför arbetar vi ständigt med att förbättra våra rutiner inom miljö och kvalitet. Vi tycker så mycket om det att vi valt att göra det åt dig också. Då vet både du och vi att det blir gjort!

Senaste nytt

Att välja rätt IT-partner

Handen på hjärtat, finns det något som stressar upp mer än IT-strul? Vi har alla råkat ut för att datorn inte vill starta, vi letar efter mail som tycks ha försvunnit, och vi svär över att det där jäkla nätverket återigen ballat ur internet ligger nere.

Våra tjänster

IT-säkerhet

Din IT-verksamhet är din bästa vän. Se till att ingen bråkar med den. Även om vår stora passion är att utveckla spännande IT-lösningar, är vi lika måna om att skydda de som redan finns. Med en cyberkriminalitet som ständigt ökar finns all anledning att slå värn om det som är ditt!

Våra tjänster

Strategisk IT

Vi hjälper dig. Med fast pris och löpande support från Tinia kan du enkelt sätta en IT-budget som håller, helt utan negativa överraskningar. Då vet du redan från början hur mycket IT-tjänsterna kommer att kosta dig, och du kan vara lugn i att ni får det stöd ni behöver, när ni behöver det.

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande