Säkerhet framförallt

Cyberhoten utifrån

https://www.tinia.se/app/uploads/2017/12/topp-kontakta-oss.jpg

Ta IT-säkerheten på allvar. Sluta blunda. Sluta tänk att det inte händer vårt företag. Det HÄNDER och det händer även det anonyma företaget på landet…

Så hur gör vi nu då. Först behöver ledningen föregå med gott exempel. Att skydda företagets viktigaste tillgångar är en ledningsfråga. Och cyberhotet är en av de största riskerna för ett företag.

Det är både enklare attacker som går på just användaren men det är även mer avancerade attacker. Att förhindra angrepp måste ha högsta prioritet.

Vad ska en företagsledning tänka på? För att man ska upptäcka försök till intrång behöver det finnas en modern plattform för både server och klienter som kontinuerligt testar av sårbarheten i system och hårdvara. Kombinerat med detta krävs det effektiv övervakning och att system och hårdvara hålls uppdaterade. Förutom att införa de senaste teknologierna krävs det en etablerad IT-policy som beskriver hur användarna får använda ITn, det krävs en genomtänkt lösenordspolicy och att införa multifaktorsautentisiering är viktiga åtgärder som företagsledningen idag behöver arbeta med.

Ja, det är en ledningsfråga idag – Ledningen ska helt enkelt föregå med gott exempel och se till att de anställda är medvetna om riskerna och är förberedda. Kontinuitet är a och o. IT-säkerhet behöver arbetas med dagligen i olika nämnda former. Be om hjälp – vi finns här för dig och er organisation.

Mer om GDPR

Hackare världen över lever idag gott på att ta sig in i digitala system och stjäla personuppgifter som de sedan säljer vidare. Bara under 2016 blev 1,2 miljarder personuppgifter stulna! GDPR kommer att fylla en viktig funktion, det är ett som är säkert.

Den nya förordningen påverkar alla företag och organisationer som på ett eller annat sätt behandlar personuppgifter. För att ge en så pedagogisk förklaring som möjligt av GDPR, brukar vi säga att lagen har två delar: en mjuk del som ställer krav på ledning, dokumentation, policy och administration, och en hård del som ställer krav på själva IT-säkerheten.

Många verksamheter brottas med att hitta ett sätt att implementera GDPR, och frågan är var man bör ta första spadtaget är. Här kommer Tinia in i bilden. Vi hjälper er med hela implementeringen och förvaltningen av GDPR genom att skräddarsy ett upplägg som passar just er verksamhet. Ni får då kontroll på processen och kunskap om hur GDPR inte bara blir en del av er verksamhetsstrategi utan att dessutom ger styrka till er fortsätta utveckling som företag.

GDPR i punktform:

 • GDPR – General Data Protection Regulation
 • Börjar att gälla 25 maj 2018
 • Gäller samtliga medlemsländer i EU
 • Reglerar hantering av personuppgifter
 • Ligger till grund för lokal lagstiftning i varje EU-land
 • Ersätter PuL
 • Medför ökade krav på IT
 • Medför krav på incidentrapportering
 • Misskötsel av GDPR kan medföra böter på upp till 20 miljoner euro

Tinia Säker

Nätverksskanning

 • Automatiserade och kontinuerliga sårbarhetsanalyser av publika och lokala system.
 • Molntjänst samt virtual appliance för lokal skanning.
 • Webbapplikationsskanning
 • Automatiserade och kontinuerliga sårbarhetsanalyser av webbapplikationer, som webbplatser. Testar bland annat OWASP topp 10.
 • Rådgivning och konsultation

Utifrån resultaten från sårbarhetsanalysen lämnas åtgärdsförslag och vi konsulterar er även hur dessa bör prioriteras. Ni beslutar om ni vill använda teknik från Tinia, annan IT-leverantör eller hantera åtgärderna internt.

Anpassade sårbarhetsanalyser

Skräddarsydd lösning som anpassas till varje kund utifrån verksamhetens unika IT-miljö.

TiniaWifi

Ett annorlunda trådlöst nätverk, med ovanligt bra lösningar

TiniaWifi möter inte bara era behov idag, utan även i framtiden. Ni kan växa så det knakar utan att behöva oroa er för det trådlösa nätverket, vi ser till att ni kan fortsätta att arbeta precis som vanligt. TiniaWifi är tjänsten för er som säkert och effektivt vill möta användarnas krav på mobilitet, men som samtidigt inte vill hålla på med konfigurationer, administration och hantera eventuella driftstörningar. Via central styrning och övervakning underhåller vi ert trådlösa nätverk utan krångel.

Varför ni bör välja TiniaWifi som tjänst:

 • Livstids garanti
 • Unik teknik för maximal säkerhet oavsett var man arbetar
 • Extremt stabilt och tillgängligt vilket sparar både tid och pengar
 • Oslagbar skalbarhet för att stötta både mindre och större verksamheter
 • Tinia övervakar nätverket och tar hand om konfigurationer, eventuella problem och administration
 • Fast månadskostnad

Sammanfattningsvis kan man säga att TiniaWifi är en användarfokuserad helhetslösning för verksamheter som behöver ett flexibelt och säkert trådlöst nätverk utan överraskande kostnader.

Skribent

Maria Hjalmarsson Green

VD

044-590 12 02/maria@tinia.se

Relaterat innehåll

Våra tjänster

IT-säkerhet

Din IT-verksamhet är din bästa vän. Se till att ingen bråkar med den. Även om vår stora passion är att utveckla spännande IT-lösningar, är vi lika måna om att skydda de som redan finns. Med en cyberkriminalitet som ständigt ökar finns all anledning att slå värn om det som är ditt!

Senaste nytt

Att välja rätt IT-partner

Handen på hjärtat, finns det något som stressar upp mer än IT-strul? Vi har alla råkat ut för att datorn inte vill starta, vi letar efter mail som tycks ha försvunnit, och vi svär över att det där jäkla nätverket återigen ballat ur internet ligger nere.

Tinia IT som tjänst

TiniaSäker

I ett försök att skydda individer från att få deras personuppgifter stulna har EU tagit fram den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Den medför inte bara ökad integritet hos individen, den innebär också att det finns ett regelverk som företag och organisationer som behandlar personuppgifter måste följa.

Senaste nytt

GDPR som varumärkesbyggare

Om du söker på GDPR så kommer du att hitta oändligt med information. Dessvärre är det mesta som skriva i ämnet väldigt negativt, ibland näsan hotfullt, och det är lätt att därför stressa upp sig. När jag hörde talas om förslaget för ett par år sedan kändes det väldigt avlägset.

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande