Jordgubbar och vattenpistoler - det är sommar

https://www.tinia.se/app/uploads/2019/07/jordgubbarochvattenpistoler.jpg

Jordgubbar, lurarna på med ett bra poddavsnitt, hängmattan och semestern är räddad.

Det här är verkligheten för många av er. Vi småbarnsföräldrar, vi pendlar var tredje minut mellan att spela fotboll, kasta frisbée, hämta glass, och dricka kallt kaffe, eller som det så fint heter Frappe. (även om det för oss egentligen är gjort som vanligt kaffe som blivit ljummet…) Och vi har såklart alltid vattenpistolen nära till hands. Klart, vi försöker oss på en match med hängmattan men det slutar rätt snabbt med ett garv och en ny fotbollsrunda.

Det är precis så det ska vara, oavsett var vi befinner oss i livscykeln – att umgås med familj och vänner utan digitala enheter.

Med denna sommarhälsning vill vi bara skicka med er en sak. Umgås med nära och kära, lägg mobilen åt sidan, ta en mobildate på kvällen istället och njut av ledigheten på riktigt.

Om jag ändå ska rekommendera er en sak, eftersom ni troligtvis precis som jag, inte kommer att släppa mobilen helt, så skulle det vara att inte falla för frestelsen att surfa in på närmsta öppna nätverk, wifi. Det är så enkelt att hacka mobilen eller datorn och bedragare kan på så sätt komma åt dina lösenord, din e-post mm.

Så börja med att stänga av wifi-sökningen på telefonen, annars söker den hela tiden efter närmaste wifi.

Då tänker ni säkert att ni får ett lösenord på hotellet när ni checkar in, då är det säkert. Tyvärr, även krypterade (lösenordsskyddade) trådlösa nätverk på t.ex. flygplatser, kaféer, och hotell utgör en risk. Hotellnätverk har tidigare visat sig vara mål för just hackers.

Så ett tips – ha som regel att alltid surfa via mobilen! Reser du utomlands är det väl värt att köpa en större surfpott. Om du ändå trots allt vill använda ett öppet nätverk, skall du skydda dig med en VPN, som krypterar all din trafik och döljer ditt riktiga IP nummer så att du kan surfa anonymt.

Så vad väljer ni?
Vattenpistolen i handen eller mobilen? Jag vet vad jag väljer…

Relaterat innehåll

Våra tjänster

IT-säkerhet

Din IT-verksamhet är din bästa vän. Se till att ingen bråkar med den. Även om vår stora passion är att utveckla spännande IT-lösningar, är vi lika måna om att skydda de som redan finns. Med en cyberkriminalitet som ständigt ökar finns all anledning att slå värn om det som är ditt!

Våra tjänster

Hållbar IT

Tinia vill göra allt vi kan för att medverka till ett långsiktigt, hållbart samhälle. Vi värnar om vår natur och omgivningar helt enkelt! Både som företagare och individer har vi alla ett stort ansvar för vår gemensamma miljö. Därför arbetar vi ständigt med att förbättra våra rutiner inom miljö och kvalitet. Vi tycker så mycket om det att vi valt att göra det åt dig också. Då vet både du och vi att det blir gjort!

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande