Slutet är nära... för Windows 7

Ett gottebord för alla hackare där ute

https://www.tinia.se/app/uploads/2019/03/fokus-sakerhet.jpg

Det innebär kort och gott att om ni i ert företag har datorer med Windows 7 så är det hög tid att byta ut eller uppgradera dessa till det modernare Windows 10.

Men varför slutar Microsoft ge support på Windows 7?

Microsoft, liksom alla andra företag i världen, förnyar ständigt sitt produktutbud. Dels av rent kommersiella intressen, så klart, men det har även med teknikens utveckling att göra. Nyare IT system kan byggas säkrare och snabbare än äldre. Microsoft slutar underhålla Windows 7 för att kunna fokusera sin utveckling och support på nyare produkter istället, så som Windows 10 och kommande versioner av deras operativsystem. Att de slutar underhålla Windows 7 är med andra ord ett normalt och planerat skeende i deras verksamhet.

Därför ska ni se över er IT nu!

Det är ingen hemlighet att de illvilliga har bra koll på IT. De är smarta nog att attackera ett svagare system hellre än ett starkare. De känner till existerande brister och de finner nya brister i våra IT system. Även om de inte läser just denna texten så kan vi med säkerhet säga att de håller koll på olika systems säkerhetsuppdateringar och när de slutar ges ut. Det är just den typen av information de lever och agerar på.

Det blir hackarnas gottebord, vi har vårt gottebord på julafton, fast med helt olika innehåll…

Så ta nu först ett varv i era lokaler och se över om ni har några Windows 7 datorer kvar i bruk. Har ni det och vill agera proaktivt för ert företags bästa, så kontaktar ni oss. Vi kan sedan boka in ett förutsättningslöst möte där vi lyssnar in era behov och presenterar förslag till lösningar för er.

Skribent

Maria Hjalmarsson Green

VD

044-590 12 02/maria@tinia.se

Relaterat innehåll

Senaste nytt

Att välja rätt IT-partner

Handen på hjärtat, finns det något som stressar upp mer än IT-strul? Vi har alla råkat ut för att datorn inte vill starta, vi letar efter mail som tycks ha försvunnit, och vi svär över att det där jäkla nätverket återigen ballat ur internet ligger nere.

Våra tjänster

Hållbar IT

Tinia vill göra allt vi kan för att medverka till ett långsiktigt, hållbart samhälle. Vi värnar om vår natur och omgivningar helt enkelt! Både som företagare och individer har vi alla ett stort ansvar för vår gemensamma miljö. Därför arbetar vi ständigt med att förbättra våra rutiner inom miljö och kvalitet. Vi tycker så mycket om det att vi valt att göra det åt dig också. Då vet både du och vi att det blir gjort!

Tinia IT som tjänst

TiniaTrygg

TiniaTrygg är för dig som önskar ha allt ovanstående, men som har en dator som du är nöjd med. Här ingår alltså inte utbyte av dator om den skulle gå sönder, men i övrigt samma fördelar som i TiniaPartner.

Tinia IT som tjänst

TiniaSäker

I ett försök att skydda individer från att få deras personuppgifter stulna har EU tagit fram den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Den medför inte bara ökad integritet hos individen, den innebär också att det finns ett regelverk som företag och organisationer som behandlar personuppgifter måste följa.

Tinia IT som tjänst

TiniaPartner

Våra tjänster inom arbetsplats och mobilitet ger många fördelar. Tack vare fast månadskostnad kan du enkelt budgetera för er IT-verksamhet, lämna över en del av (eller hela!) ert IT-arbete till proffs, känna trygghet och bekymmersfritt fokusera på det du är bra på.

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande