Kontinuerliga sårbarhetsanalyser

Gottebord, sårbarheter och fredagsmys

https://www.tinia.se/app/uploads/2018/04/gottebord.jpg

En växande trend vi nu ser är att de digitala brottslingarna som utvecklar Ransomware, på ren svenska – ett utpressningsvirus, nu riktar in sig mot databaser. Ett mål som kan ge oerhört stor skada för våra verksamheter. De nyttjar sårbarheter där inloggningen till databaser exponeras ut mot Internet genom bland annat svaga lösenord för att ta kontroll över databasen, kopiera den för att sedan i nästa steg radera all din data. Konsekvenserna är förödande…

I takt med att vi blir mer och mer digitala – absolut, av mycket goda skäl, däribland för att bli mer effektiva i vårt arbetssätt – exponerar vi oss samtidigt också mot dessa digitala brottslingar. Vi serverar dem fredagens gottebord.

Vi behöver tänka två steg längre. Vi är i en digital värld – den utvecklas och vi med den i rasande fart. Samtidigt som vi ser möjligheterna med den digitala effektiviseringen behöver vi se, om än viktigare, vilka möjligheter vi har för att säkra våra verksamheter, och skydda dem från sårbarheter och inte servera hackarna gottebordet. Gottebordet är vårt, och ingen annans – vi behöver möta framtidens krav på ökad säkerhet med kontinuerliga sårbarhetsanalyser och proaktiva åtgärder. På så vis ökar vi möjligheten att behålla gottebordet och vi kan i lugn och ro ha vårt fredagsmys.

 

Tinia Säker

Nätverksskanning

 • Automatiserade och kontinuerliga sårbarhetsanalyser av publika och lokala system.
 • Molntjänst samt virtual appliance för lokal skanning.
 • Webbapplikationsskanning
 • Automatiserade och kontinuerliga sårbarhetsanalyser av webbapplikationer, som webbplatser. Testar bland annat OWASP topp 10.
 • Rådgivning och konsultation

Utifrån resultaten från sårbarhetsanalysen lämnas åtgärdsförslag och vi konsulterar er även hur dessa bör prioriteras. Ni beslutar om ni vill använda teknik från Tinia, annan IT-leverantör eller hantera åtgärderna internt.

Anpassade sårbarhetsanalyser

Skräddarsydd lösning som anpassas till varje kund utifrån verksamhetens unika IT-miljö.

Mer om Spamfilter

Det här ingår:

 • Skydd mot phishing, spoofing och ransomware
 • 90 dagars loggning av e-post
 • 90 dagars spam- och viruskarantän
 • Data Loss Prevention och Advanced Policies
 • Svenska datacenter

Mer om SSL-certifikat

Vare sig vi vill det eller inte, så är Google en spelare på den digitala arenan som vi helt enkelt behöver rätta oss efter. Den stora sökmotorjätten vill ha så relevanta och bra sökresultat som möjligt i deras söklistor. Det ska vara hemsidor som innehåller bra, säkert innehåll som ger Googles besökare en bra upplevelse på nätet. Som ett led i detta har Google beslutat sig för att premiera de hemsidor som är SSL-certifierade och markera hemsidor utan certifikatet som osäkra. Det innebär att den som vill ha en bra placering i sökresultaten (och det vill du, vi lovar), så gör du bäst i att certifiera dig.

SSL-krypterad information

Information som är SSL-krypterad sänds tryggt och säkert mellan en webbserver och den mottagande webbläsaren utan att risk för att bli stulen på vägen till mottagaren. Låsningen av informationen sköts av en krypteringsnyckel. När informationen väl når webbläsaren låses den upp och visas på ett korrekt sätt för mottagaren.

Det är mycket att tänka på när det kommer till SSL-certifikatet. Vi på Tinia är proffs på det här! Vi hjälper dig mer än gärna på vägen att få en officiellt säker hemsida. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

Med önskan om att ni alla får ert fredagsmys=) kommer här 8 tips för att säkra era verksamheter:

 • Använd inte samma lösenord privat som i tjänst
 • Patcha och uppdatera operativsystem samt programvaror
 • Gör kontinuerliga sårbarhetsanalyser
 • Använd två-stegs autentisering vid inloggningsförfarande
 • Ta backup
 • Ta IT till hjälp och utför proaktiva åtgärder
 • Utbilda medarbetarna kontinuerligt i användandet av IT
 • Arbeta med er IT-policy idag och imorgon

/Hälsar Maria, som blickar mot fredagsmys med familjen och IFKs semifinal.

PS. Gottebordet består av popcorn, goa ostar och ett utsökt vin (dagens vinst på affärsnätverket BNI) levererad av Peter Uttke, på Ljus & Comfort. DS.

Relaterat innehåll

Våra tjänster

IT-säkerhet

Din IT-verksamhet är din bästa vän. Se till att ingen bråkar med den. Även om vår stora passion är att utveckla spännande IT-lösningar, är vi lika måna om att skydda de som redan finns. Med en cyberkriminalitet som ständigt ökar finns all anledning att slå värn om det som är ditt!

Tinia IT som tjänst

TiniaSäker

I ett försök att skydda individer från att få deras personuppgifter stulna har EU tagit fram den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Den medför inte bara ökad integritet hos individen, den innebär också att det finns ett regelverk som företag och organisationer som behandlar personuppgifter måste följa.

Senaste nytt

Att välja rätt IT-partner

Handen på hjärtat, finns det något som stressar upp mer än IT-strul? Vi har alla råkat ut för att datorn inte vill starta, vi letar efter mail som tycks ha försvunnit, och vi svär över att det där jäkla nätverket återigen ballat ur internet ligger nere.

Senaste nytt

Checklista inför GDPR

Nu är det inte långt kvar till implementeringen av den nya dataskyddsförordningen GDPR. Är du förberedd?

Senaste nytt

GDPR som varumärkesbyggare

Om du söker på GDPR så kommer du att hitta oändligt med information. Dessvärre är det mesta som skriva i ämnet väldigt negativt, ibland näsan hotfullt, och det är lätt att därför stressa upp sig. När jag hörde talas om förslaget för ett par år sedan kändes det väldigt avlägset.

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande