https://www.tinia.se/app/uploads/2018/04/framtidenskontor.jpg

Framtidens kontor kräver att vi river våra mentala och fysiska väggar och börjar lita på varandra. Först när vi gjort detta kan vi bli kreativa, samarbeta och utveckla varandra och våra verksamheter vidare. Framtidens kontor uppmuntrar till oliktänkande och därför måste vi lära känna varandra. Undersökningar visar att vi gör det när vi träffas oftare och kortare stunder än tvärtom. Då gäller det att miljön vi arbetar i underlättar för dessa spontana möten, vilket många saknar idag.

En framtidsstudie om morgondagens arbetsplats

2020 kommer flexibilitet och möjlighet att jobba hemifrån vara standard.
2021 finns särskilda platser för koncentration och fokusering på alla kontor.
2022 kommer kreativa ytor att vara lika vanliga som traditionella arbetsrum.
2025 är återanvändning av kontorsinredning en självklarhet för alla företag.
2026 är virtuell reality standard på kontor.
2028 efterliknar kontoren naturen för ökat välbefinnande och kreativitet.
2029 är självlärande robotar och hjälpmedel vanliga på alla kontor.
2030 jobbar forskare och kreativa yrken från rymden.

Källa: Senabs undersökning Work & Life for the Future

Vi får se om jag har fel, men när det gäller självlärande robotar tror jag att detta kommer bli vanligt långt innan 2029, de har ju redan börjat poppa upp på sina platser.

Som leverantör av framtidsanpassade IT-lösningar är denna studie väldigt spännande. För oss på Tinia har det alltid handlat om att skräddarsy IT-miljöer för våra kunder som fungerar för många år framöver. Med denna undersökning i sitt kunskapsregister krävs det ju såklart att verksamheterna har en strategi på hur arbetsplatsen ska utvecklas framöver, därefter skapar vi en IT-infrastruktur som ger förutsättningarna för ert Framtida kontor.

Jag tar mig friheten att avsluta med ett tips

Då den digitala upplevelsen och infrastrukturen kommer att vara avgörande för hur väl ni lyckas med ert Framtida kontor, är det viktigt att redan från början bjuder in er IT-partner. På så vis ger ni dem de bästa förutsättningarna för att ni ska lyckas med ert strategiska arbete.

Skribent

Maria Hjalmarsson Green

VD

044-590 12 02/maria@tinia.se

Relaterat innehåll

Våra tjänster

Systemutveckling och Integrationer

Om lösningar är luften vi andas, är koden blodet i våra ådror. På Tinia älskar vi systemutveckling och integrationer. Varför? För att vi hjälper er att bli bättre. Skräddarsydda IT-system från Tinia ger nämligen din verksamhet det lilla extra.

Tinia IT som tjänst

TiniaTrygg

TiniaTrygg är för dig som önskar ha allt ovanstående, men som har en dator som du är nöjd med. Här ingår alltså inte utbyte av dator om den skulle gå sönder, men i övrigt samma fördelar som i TiniaPartner.

Kundcase

Mat & Ro

"När vi startade Mat & Ro 2009 behövde vi en IT-partner. Att vi valde Tinia var på rekommendationer. Resultatet blev att vi tillsammans har utvecklat och förenklat för både bolaget och anställda. Jag vill starkt rekommendera skräddarsydd systemlösning som är ekonomiskt och ger möjlighet för bolagets utveckling."

Senaste nytt

Att välja rätt IT-partner

Handen på hjärtat, finns det något som stressar upp mer än IT-strul? Vi har alla råkat ut för att datorn inte vill starta, vi letar efter mail som tycks ha försvunnit, och vi svär över att det där jäkla nätverket återigen ballat ur internet ligger nere.

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande