https://www.tinia.se/app/uploads/2018/03/paskagg_litetextra.jpg

Era brandväggar, antivirus, backuplösningar etc. är skalet som skyddar er verksamhet. Vad som än händer så får det inte bli några sprickor i skalet, eller ännu värre några hål. För precis som ägget så rinner innehållet ut och det blir en fruktansvärd röra.

Förstår du vart vi är på väg…?

Självklart gör du det, men hur ofta ser ni egentligen över skalets funktion?  Säkerställer ni att det är helt och att det skyddar er verksamhet?

För att skydda verksamheten från dataintrång och cyberkriminella som letar efter skalets sprickor eller hål är det viktigare än någonsin tidigare att se till att det håller. För att göra det krävs det tekniska lösningar som hjälper den IT-ansvariga att arbeta förebyggande och ”laga” de hål som uppkommer (innan det är försent).

Genom att göra kontinuerliga sårbarhetsanalyser scannas system och programvaror av. Utförliga rapporter visar en tydlig bild på riskerna som har uppkommit. Inte nog med det, man får även förslag på åtgärder. På så vis blir det enkelt att ligga steget före och göra rätt prioriteringar som skyddar er verksamhet.

Kom ihåg att cyberkriminaliteten ökar radikalt och är idag en miljardindustri. För de spelar det ingen roll om du är ett litet företag på landsbygden eller ett multiinternationellt företag. De är ute efter att finna vägarna in i din verksamhet och om du ger de förutsättningarna så är risken överhängande att de lyckas.

Genom att lägga till sårbarhetsanalyser till er befintliga säkerhetslösningar gör det betydligt knepigare för de som vill skada er verksamhet. Sårbarhetsanalyser skyddar skalet och innehållet stannar därmed kvar hos er.

Tinia Säker

Nätverksskanning

 • Automatiserade och kontinuerliga sårbarhetsanalyser av publika och lokala system.
 • Molntjänst samt virtual appliance för lokal skanning.
 • Webbapplikationsskanning
 • Automatiserade och kontinuerliga sårbarhetsanalyser av webbapplikationer, som webbplatser. Testar bland annat OWASP topp 10.
 • Rådgivning och konsultation

Utifrån resultaten från sårbarhetsanalysen lämnas åtgärdsförslag och vi konsulterar er även hur dessa bör prioriteras. Ni beslutar om ni vill använda teknik från Tinia, annan IT-leverantör eller hantera åtgärderna internt.

Anpassade sårbarhetsanalyser

Skräddarsydd lösning som anpassas till varje kund utifrån verksamhetens unika IT-miljö.

Mer om GDPR

Hackare världen över lever idag gott på att ta sig in i digitala system och stjäla personuppgifter som de sedan säljer vidare. Bara under 2016 blev 1,2 miljarder personuppgifter stulna! GDPR kommer att fylla en viktig funktion, det är ett som är säkert.

Den nya förordningen påverkar alla företag och organisationer som på ett eller annat sätt behandlar personuppgifter. För att ge en så pedagogisk förklaring som möjligt av GDPR, brukar vi säga att lagen har två delar: en mjuk del som ställer krav på ledning, dokumentation, policy och administration, och en hård del som ställer krav på själva IT-säkerheten.

Många verksamheter brottas med att hitta ett sätt att implementera GDPR, och frågan är var man bör ta första spadtaget är. Här kommer Tinia in i bilden. Vi hjälper er med hela implementeringen och förvaltningen av GDPR genom att skräddarsy ett upplägg som passar just er verksamhet. Ni får då kontroll på processen och kunskap om hur GDPR inte bara blir en del av er verksamhetsstrategi utan att dessutom ger styrka till er fortsätta utveckling som företag.

GDPR i punktform:

 • GDPR – General Data Protection Regulation
 • Börjar att gälla 25 maj 2018
 • Gäller samtliga medlemsländer i EU
 • Reglerar hantering av personuppgifter
 • Ligger till grund för lokal lagstiftning i varje EU-land
 • Ersätter PuL
 • Medför ökade krav på IT
 • Medför krav på incidentrapportering
 • Misskötsel av GDPR kan medföra böter på upp till 20 miljoner euro

Produktblad: Workshop i GDPR

Läs mer här om hur vi hjälper er att förbereda er organisation för den nya dataskyddsförordningen som börjar gälla den 25 maj 2018.

Produktblad GDPR-workshop

Hej! Vad vill du göra?
Se vad Tinia gjort tidigare Läsa mer om våra IT-tjänster Starta ett projekt Skicka ett meddelande